0 0

Автомобилни масла

Филтри:

Намери своето масло RAVENOL

 

Сортирай по: Покажи по: Изглед:
1 2 3 4 5
Върни се горе
Сортирай по: Покажи по: Изглед:
1 2 3 4 5

Моторно масло Равенол

Моторно масло Равенол - За чист двигател
Моторно масло Равенол - За по чист двигател

Още от създаването на автомобилния двигател през 19 в. до днес най-ефективният начин за понижаването на триенето на отделните му части е моторното масло. То осигурява най-добрата защита на двигателя и подобрява работата на автомобила. Моторните масла се различават по физическите си характеристики, съдържанието си и технологията на добавките. Изборът на подходящото масло винаги зависи от препоръките на производителя на двигателя и от вида на предлаганото действие от страна на моторното масло.
В AutoBOX работим само с най-качествените продукти при обслужването на вашия автомобил. Именно такова е и моторно масло RAVENOL - 100% немски продукт. Специалистите от компанията производител Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH вече над 70 години се стремят към създаването на висококачествени смазочни продукти, които да улеснят живота на автомобила ви, както и вашия. Цялата продуктова гама е разработена така, че да отговаря на съвременните изисквания на автомобилната индустрия, като осигурява висока надеждност. Гаранция за отличните характеристики на моторно масло RAVENOL е доверието на световни лидери в бранша, сред които Daimler (MB), Chrysler, VW, BMW, Porsche, MAN, VOLVO.
Моторно масло RAVENOL се произвежда по специалната технология CleanSynto®, която представлява специална комбинация на базови масла, а именно хидрокрекинг + PAO (Полиалфаолефини) + Естери, със специално разработена технология на добавките. Технологията повишава чистотата на двигателя, намалява максимално отлагането на твърди частици, сажди и други замърсители, като маслото безпрепятствено достига всички точки на смазване. CleanSynto® гарантира също така удължени интервали за смяна на моторно масло RAVENOL, пълна защита на двигателя, намаляване на експлоатационните разходи и значителна икономия на гориво.
Продуктите с марка Ravenol са изключително разнообразни: моторно масло RAVENOL за леки, лекотоварни и товарни автомобили. моторно масло RAVENOL за 2Т и 4Т двигатели, АТФ течности и трансмисионни масла, състезателно моторно масло RAVENOL, масла за селскостопански и промишлени машини, за корабоплаването, дори и за градински косачки. Така всеки потребител може да намери най-подходящия за себе си продукт.

„За перфекционистите“– моторно масло RAVENOL EXTRA FUEL ECONOMY

Сред водещите продукти на марката е моторно масло RAVENOL EXTRA FUEL ECONOMY EFE SAE 0W-16. Това е първото масло в света с одобрение на лиценз от API със спецификацията API SN и вискозитет SAE 0W-16. Напълно синтетично, гладко работещо моторно масло RAVENOL произведено с технологията CleanSynto® предназначено за леки автомобили, с бензинови двигатели с и без турбокомпресор и директно впръскване. Също така, моторно масло RAVENOL се препоръчва специално за хибридни автомобили. Моторно масло RAVENOL EXTRA FUEL ECONOMY EFE SAE 0W-16 е произведено с уникална формула, съдържаща триядрен молибден и OFM (органични модификатори на триене), за да се постигне наистина минимално триене, износване и разход на гориво, като същевременно се постигат отлични резултати при студен старт.

„За по-старите“ – моторно масло RAVENOL HIGH MILEAGE

Моторно масло Равенол - Предпочитаното масло
Моторно масло Равенол - Против каросерии по двигателя

Моторно масло RAVENOL HIGH MILEAGE е специално разработено чрез нова уникална формула за автомобили с по-голям километраж. Маслата от гамата се препоръчват за превозни средства с пробег приблизително над 100 000 км. Те са подходящи както за бензинови, така и за дизелови двигатели със/без турбокомпресор и директно впръскване. Моторно масло RAVENOL HIGH MILEAGE е забележително с новите си добавки, които гарантират изключителна чистота на двигателя и намаляват консумацията на смазочния продукт.

„За двуколесните“ – моторно масло RAVENOL Motobike

Моторно масло RAVENOL Motobike е проектирано специално за мотоциклетистите. Специалният състав от добавки във всеки продукт от гамата предлага оптимално смазване дори при най-тежки условия на управление. Всички видове моторно масло RAVENOL Motobike за мотоциклети и скутери са включени в Японското дружество за смазочни масла (Jalos).

„За ретро феновете“ – моторно масло RAVENOL OLDTIMER

Притежателите на ретро автомобили вече могат да разчитат на още по-сигурна „машина на времето“, която да осигури на техните класики (почти) вечен живот – ретро моторно масло RAVENOL OLDTIMER. Минералното двигателно масло се предлага в две разновидности - за автомобили от 50-те, както и от 70-те години на миналия век. Моторно масло RAVENOL OLDTIMER осигурява устойчивост на окисляване, не се пени и има отлични характеристики на вискозитет-температура. Благодарение на ниската си точка на настройка, моторно масло RAVENOL може да се използва както при ниски, така и при високи температури и гарантира отлично смазване. Моторно масло RAVENOL OLDTIMER е подходящо за употреба в повечето бензинови и дизелови двигатели /класически автомобили, построени преди 1967 г./1979 г.

„За състезателите“ – моторно масло RAVENOL Racing

Моторно масло Равенол - Заслужава си
Моторно масло Равенол - Поръчай сега!

Отделът за изследвания и развитие на Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH, един от най-модерните в света, е мястото, където се създават някои от най-иновативните видове моторно масло RAVENOL. Не само за да отговорят на съвременни изисквания, но и за да надскочат потребностите дори на най-амбициозни автомобилни производители. Ето защо моторно масло RAVENOL е една от най-популярните марки смазочни продукти в света на мотоспортовете. Започвайки от националните състезания, брандът продължава да разширява влиянието си през годините. Днес RAVENOL е технически партньор на над 100 състезателни серии и отбори, сред които FIA Formula 3 European Championship и AUDI Sport TT Cup. От 2018 г. отборът от Formula 1 Sahara Force India се доверява изцяло на висококачественото моторно масло Ravenol.
В AutoBOX може да намерите продукти и за вашия спортен автомобил. Всички разновидности на моторно масло RAVENOL Racing са подходящи за изключително спортен стил на шофиране, като осигуряват най-подходящите условия за работа на двигателя и максимална мощ.

„За градинарите“ – моторно масло RAVENOL GARDENOIL

Моторно масло RAVENOL ще се погрижи дори за вашата градина. Как? Едносезонното минерално моторно масло RAVENOL GARDENOIL се използва при косачки за трева. Специалните добавки осигуряват отлична защита срещу износване и корозия. Използва се при нормални работни температури. Вискозитетът на моторно масло RAVENOL остава постоянно на работната температура през целия интервал на обслужване.

„За по-амбициозните“

Моторно масло RAVENOL се предлага в разнообразни разфасовки в зависимост от вашите потребности - 1 л, 4 л, 5 л, 20 л (Bag in Box), които може да закупите от магазините на AutoBOX.
Освен това, пакетажът на моторно масло RAVENOL е с изключителен дизайн с възможност за проверка на произведената продукция и е напълно защитен от фалшификация.

Смяна на масло RAVENOL

Колкото и да е качествено обаче моторно масло RAVENOL, като всяко друго все пак трябва да се сменя през определен интервал. При високи работни температури на двигателя маслото започва да се окислява, замърсява и сгъстява. Това води до запушване на маслените филтри и нарушава правилното функциониране на двигателя. Днес интервалите за смяна на моторно масло RAVENOL са се удължили до 10000 км за модерните полусинтетични масла и до 16000 км за модерните изцяло синтетични масла.
Ако имате нужда от съвет при избор и смяна на масло, обърнете се към специалистите на AutoBOX. Те ще ви консултират кое е най-подходящото моторно масло Ravenol спрямо вашите индивидуални нужди.

„За перфекционистите“– моторно масло RAVENOL EXTRA FUEL ECONOMY                                                                                                                                         

„За по-старите“ – моторно масло RAVENOL HIGH MILEAGE

„За двуколесните“ – моторно масло RAVENOL Motobike

„За ретро феновете“ – моторно масло RAVENOL OLDTIMER

„За състезателите“ – моторно масло RAVENOL Racing

„За градинарите“ – моторно масло RAVENOL GARDENOIL

„За по-амбициозните“

Смяна на масло RAVENOL