4 съвета от AutoBOX

Дата: 28.09.2021
Сподели:

Есен е и е време да се погрижим за автомобила си!
4 съвета от AutoBOX Express Service.
Сменете чистачките.
Не икономисвайте при покупката на този толкова важен продукт! Безопасността на движението е пряко зависима от видимостта. Особено през есента, когато метеорологичните условия не винаги са благоприятни. Лошото време влияе върху чистотата на предното стъкло на автомобила и в края на краищата неговата непочистена зона може да скрие кола, пешеходец или друго препятствие от вниманието на водача.
Оценете състоянието на купето.
Не приемайте, че ако не сте имали ПТП, значи каросерията на колата ви е в перфектно състояние. При активна употреба може да появят драскотини по боята, които в бъдеще ще се превърнат в центрове за появата на ръжда. През лятото купето на автомобила не е много податливо на корозия, дори ако има дефекти по боята. Но дъждовният сезон коренно променя ситуацията, драскотините по колата Ви буквално ще „цъфтят“. Преди да започнете да оглеждате каросерията, колата трябва да бъде добре измита. Особено внимание трябва да се обърне на наличието на повреди по арките над гумите, калниците и ръба на капака. Тези елементи са най-засегнати/удряни от камъчетата, летящи от пътя.
Проверете осветлението в автомобила и при необходимост сменете акумулатора.
През есента се променя не само времето, но и продължителността на светлата част на деня. Мъглите не са рядкост по това време на годината. При такива условия осветителните устройства на автомобила трябва да работят перфектно, за да осигурят необходимата безопасност по време на шофиране. Затова преди настъпването на есента е необходимо да се провери състоянието на всички осветителни устройства, както и работоспособността на крушките, включително на тези монтирани във фаровете за мъгла. Преди настъпването на студеното време и първата слана е необходимо да презаредите или смените акумулатор.
Проверете гумените уплътнения.
Всички уплътнения на колата трябва да бъдат проверени. Дъждовната вода може да проникне през пукнатините. В резултат на това на тавана и седалките ще се появят петна, а миризмата на влага ще се вкорени в кабината.

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger