Акумулаторът през зимата.

Дата: 06.12.2017
Сподели:

Защо акумулатора на автомобила ми е изтощен, а дори няма 2 години от покупката му?

В превозното средство, акумулатора се разрежда много повече, отколкото се зарежда, особено при градски цикъл на шофиране, където автомобила работи за кратко, а се стартира често.

Зимните месеци са свързани с тежко натоварване на акумулаторните батерии на автомобилите и честото им разреждане. Причините са в целодневно включените светлини, наличието на отоплителна система в салона, подгряване на прозорците и огледалата и отопление на седалките. Освен това съвременните автомобили са оборудвани с множество електронни устройства и асистенти допълнително натоварващи акумулатора.

Официалните данни сочат, че нов автомобил произведен 2017 година има обща стойност на вградените консуматори около 5000 W ... !!!

Автомобилите произведени през 2013 са били със средна стойност на всички консуматори от 2500 W. Това е стойност, която постоянно нараства, поради допълнителните екстри, на съвременните автомобили.

Оловно-киселите акумулатори могат да поемат заряд при температури по-високи от 0° C. Освен това при потегляне на автомобила, цялата зарядна енергия на алтернатора се ползва за загряване на батерията (протичане на електрохимичен процес). В момента в който акумулатора е вече способен да поема заряд, обикновено изключваме двигателя (достигнали сме своята дестинация). Това се случва предимно при градски цикъл на шофиране.

Почти невъзможно е акумулатора да бъде поддържан само от зарядната система на автомобила. Налага се няколко пъти в годината да се прави зареждане извън автомобила.

Изхода от тази ситуация е посещение специализиран обект AutoBOX, в който акумулатора да бъде проверен и зареден до достигане на пълния си капацитет.

Още новини

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.

MAXXIS Е ОФИЦИАЛЕН ДОСТАВЧИК НА ГУМИ ЗА VOLKSWAGEN CRAFTER

MAXXIS Е ОФИЦИАЛЕН ДОСТАВЧИК НА ГУМИ ЗА VOLKSWAGEN CRAFTER

Maxxis Europe B.V., чийто официален дистрибутор  за България е Карио ООД вече е официален доставчик на гуми за вграждане за Volkswagen Crafter. 
Гумите, които германския концерн предпочете пред десетки конкуренти са VANSMART (MCV3+)


viber messenger