Акумулатори MOLL

Дата: 29.03.2017
Сподели:

Akkumulatorenfabrik MOLL е създадена през 1945 г. от Peter J. Moll в малкото градче Bad Staffelstein област Горна Франкония, Централна Германия. Фокусът на тази 100% фамилна компания винаги е бил насочен към качеството на производство и разработването на нови технологии и решения в областта на батериите. Вече над 70 години научно-техническият отдел на компанията е двигателя на индустрията. През този период са патентовани повече от 50 лабораторни открития и разработки, които коренно променят цялостната концепция на оловно киселинната батерия. Патентованите решения в тази област са насочени към подобряване на сигурността, повишаване на комфорта на ползване и ефективността на батериите при запазване или дори намаляване размерите на батерията.

Някой от най-значимите патенти на марката, са:

  • Небезизвестния Камина капак е разработка на MOLL и за пръв път е използван в далечната 1953 г. , в днешно време този капак се използва от всички производители и е еталон за надежност и безопастност

  • Използване на междуелементна връзка с изолиращ пръстен с мембрана ( херметизационен пръстен ) внедрен в батериите на MOLL след 1976 г.

  • Повишаване на безопасността чрез използване на двоен искроуловител

  • Подобряването на конусните полюси на батерията чрез използване на сърцевина от мед с цел намаляване на съпротивлението.

MOLL е единствената компания в своята област, която е независима и произвежда само в Германия.

MOLL е основен доставчик на оборудване за първоначално вграждане, на реномирани автомобилни производители като Mercedes, VW, Audi, Porsche, Seat, Skoda и Lamborghini,както и на тежка техника производство на MAN, KARMANN, RENAULT, LIEBHERR, CLARK, MANNESMANN и много други.

MOLL – Водеща компетентност от десетилетия в сферата на стартерните акумулаторни батерии.

Карио ООД предлага на българския пазар батериите с марка MOLL от 2011 г. като единствен и изключителен представител за страната. За този период марката доказа и на нашия пазар, че MOLL е Стандарт за качество и дълъг експлоатационен живот, което от своя страна ни дава възможност да предлагаме повечето модели на марката с до 3 г. гаранция.

Можете да закупите акумулаторите MOLL и от нашия on-line магазин с безплатна доставка, както и на изплащане.

 MOLL

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger