Вземи кола на лизинг с подарък карта за обслужване

Дата: 11.12.2018
Сподели:

Партньорската кампания на AMIGO LEASING и AutoBOX ще ти спести време и пари. Купувайки кола на лизинг от AMIGO автоматично получаваш карта с различни отстъпки – най-голямата, от които е 30%.
Кои са задължителните елементи за обслужване на кола след покупка?
Едно от най-важните условия за осигуряването на дълготрайна и безпроблемна работа на двигателя е неговото обслужване. Това включва смяна на филтри, масла, ремъци и други компоненти подложени на износване, чиято смяна е препоръчана от производителя.
ФИЛТРИ
За да работи безпроблемно двигателят трябва да се гарантира, че нужните му експлоатационни течности, като въздух, масло и гориво, ще бъдат абсолютно чисти от замърсявания.
1. Въздушен филтър
Дори да ни се струва чист, във въздуха се съдържат многобройни частици прах, прашец, спори на растения и други, които се засмукват от автомобила.
Смяната на въздушния филтър е наложителна, но често пренебрегвана от много собственици на автомобили. Не забравяйте, че въздухът в България е много запрашен, особено по време на зимните месеци и изсипаните тонове "луга" по пътищата.
Когато закупувате въздушен филтър не се доверявайте на най-евтините решения. Един от най-важните признаци, по които да познаете дали един филтър е добър, е качеството на поставяне на филтриращите щори (честота и стъпка на поставянето им).

2. Маслен филтър
Маслените филтри се намират във всеки двигател с вътрешно горене. Те отстраняват вредните замърсявания, достигащи до смазващата система от околната среда или образували се в двигателя по време на експлоатация. Смяната на масления филтър е задължителна при всяка смяна на маслото.

3. Филтър на купето
Наричан още противопрашен, той служи за очистване на въздуха достигащ до пътническата кабина на автомобила. Опасността от замърсения въздух в колата е голяма, защото разстоянието между шофьора и решетките на таблото, от които влиза студен/топъл въздух, е едва около 60см. Така той попада директно в дихателните пътища. За да гарантират чист въздух в купето на автомобила, всички автомобилни производители поставят филтри, през които да се пречиства засмуканият отвън въздух.

4. Горивен филтър
Горивната система е изградена от много елементи и от тяхното правилно действие зависи нормалната експлоатация на двигателя. Трябва да се има предвид, че във всеки литър гориво може да се намират замърсители, дори и в минимално количество. В горивната система се инсталират филтри, които отстраняват твърдите замърсители; водата; парафинът, който кристализира в горивото, органичните елементи и утайки.
ДВИГАТЕЛНО МАСЛО
Моторното масло е един от най-важните компоненти в съвременните двигатели. Освен, че "смазва" двигателя, маслото изпълнява множество функции - намалява триенето и износването в двигателя; отвежда топлината от триещите се части; уплътнява буталата в цилиндрите; отстранява нежеланите отлагания в него и не на последно място - предпазва двигателните компоненти от окисление и корозия.
АНГРЕНАЖЕН И ПИСТОВ РЕМЪК
1. Ангренажният ремък осигурява синхронизация между разпределителния и коляновия вал. Тя трябва да бъде абсолютно точна.
2. Пистовият ремък обикновено отговаря за работата на алтернатора, сервото и климатика. Ако закупувате употребяван автомобил, смяната на ангренажен ремък и ролки е просто задължителна, защото никога не може да имате гаранция кога точно и на какви километри е била тяхната последна смяна.
ГУМИ
„Краката“ на твоето возило са много важни. Провери износването на гумите и не се колебай да ги смениш с нови, ако това се налага. Безопасността е много важна на пътя! И както казваше една кампания в подкрепа на отговорното шофиране – „Не забравяй, че някой те обича!“.
Спестете пари и време с партньорската ни кампания
Инспекцията и обслужването на двигателя са изключително важни за неговото "здраве". Подхождай към това с внимание, доверявай се на изпитани сервизи и закупувай качествени консумативи.
AutoBOX са доказали се в годините национална верига автосервизи. Тяхната сила се крие в експертизата и качеството на предлаганите услуги.
Картата, която получаваш като нов клиент на AMIGO LEASING включва следните отстъпки:
- 30% отстъпка за всички автомобилни гуми;
- 15% отстъпка за всички резервни части и консумативи;
- БОНУС: картата важи за неограничен брой посещения през 2019 година.
Вземи кола на лизинг от AMIGO LEASING и получи подарък карта от AutoBOX за обслужването на новия си автомобил.

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger