Екстремна Арктическа експедиция

Дата: 05.04.2019
Сподели:

Северът е близо“ – Така е наречена експедицията, която се сформира от група от механици, инженери,  картографи и доброволци, търсещи тръпката от пътуването към Арктическия кръг в североизточната част на Русия. Тази експедиция има за цел да покаже, че дори и в региони, откъснати от света и при много ниски температури, може да се пътува нормално със съвременните off-road автомобили.

Експедицията разполага с 6000 – километрово трасе и 3 експедиционни превозни средства. Целта е да се достигнат контролните точки  в най-отдалечения терен, който често е спряган с прозвището „Практически непроходим“. Общо маршрутът включва 15 етапа, които водят членовете на експедицията до заснежени и заледени райони, в които не е стъпвал човешки крак.

Експедицията  започва от Новый Уренгой, Северната част на Западен Сибир,  продължава на Изток, покрай Източното Сибирско море и стига до най – източната точка на Азиатския континент. Крайната точка на едномесечната експедиция е Анадур, пристанището, разположено на север от Камчатка.

map

Бурлак е Руски автомобил с шест колела (6x6), специално проектиран за екстремни полярни условия. Благодарение на херметичния си дизайн и допълнителното задвижване на витлото, може да покрива по-дълги разстояния. Интериорът разполага с кухненски бокс, спално помещение за до осем човека, лаборатория и обща стая.

truck

 Теглото на машината е около 7 тона, двигателят е с въртящ момент 360 Nm и използва следните моторни масла:

ravenol

 

RAVENOL SSO SAE 0W-30 прави подходящо смазване в ледените полярни условия. Това масло е напълно синтетично с ниско триене и с CleanSynto® технология. Отличните свойства при студен старт осигуряват оптимално смазване при фазата на студения старт - особеност, която е особено важна, когато температурите паднат под -30 ° С.

RAVENOL EPX Getriebe-Oel SAE 85W-140 GL-5 прави идеалното смазване на хипоидните оси.

Когато става въпрос за скоростната кутия, RAVENOL VSG SAE 75W-90  изпълнява тази задача. Други смазочни течности са:

Серво управление: RAVENOL SSF Special Servolenkung Fluid (Област на приложение от –40 ° C до + 100 ° C)

Охлаждаща система: RAVENOL OTC Protect C12 + концентрат (с технология на органична добавка OAT като дългосрочна защита на радиатора).

Спирачна система: RAVENOL DOT 4 (Целогодишна употреба).

Mожете да закупите продуктите на RAVENOL в сервизната мрежа както и онлайн на autobox.bg.

 

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger