AutoBOX express service стартира рекламна кампания на зимни гуми

Дата: 15.01.2016
Сподели:

Всеки има желание да си купи чисто нов автомобил, но за съжаление не всички успяваме да достигнем до мечтания автомобил. За това автомобилът втора ръка в България е най-предпочитания вариант за придобиване на превозно средство. След това всичко е до късмет. Но, човек колкото и късмет да има все пак трябва да поогледа това, което ще си купи. Предварителния оглед е най-важната стъпка при вземане на решение за покупка на автомобила. AutoBOX express service механиците съветват да предприемем няколко стъпки при избора на автомобил втора ръка:

1. Външен изглед

Внимателно огледайте металните части за вдлъбнатини, ръжда, следи от китосване и преобоядисване. Блъснати врати, калници и прагове след ремонт си личат от пръв поглед. Под капака на двигателя също може да се установи дали е имало удар по колата. Оглеждайте се за заварки и прясно боядисано. Огледайте фаровете и стоповете – гледайте дали са от един производител или са с различен цвят. Това е един от показателите, че нещо се е случвало по колата. Броните също са показател дали колата е преживяла пътен инцидент.

2. Вътрешен изглед

Обикновено тапицерията на седалките трябва да е здрава. Проверете коланите, волана, скоростния лост, педалите, шофьорската седалка, дръжка на шофьорската врата и пасажерските врати. Изправността на механизмите на коланите е важна за вашата безопасност. Воланът също може да ви даде информация за възрастта колата. Махнете нефабричните калъфи, ако воланът е протъркан на участъците, където най-много се държи, значи и колата може да не е това, за което ви я представят. Педалите – колкото са повече износени толкова младостта на колата е останала назад в годините. Износването по дръжките, скоростния лост, изгореното по седалките също могат да ви разкажат за историята на колата. Проверете дали всички бутони по таблото работят и светят. Парното и климатика е задължително ги проверете. Проверете и радиоуредбата на колата. Някой може да се е изкушил да си вземе нещо.

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger