Да сменим ли филтъра на купето?

Дата: 19.07.2017
Сподели:

Поради значителното увеличение на броя автомобили особено в големите градове, шофьорите и пътуващите с тях са изложени на много замърсители, които влизат в превозните средства чрез климатичната система. Замърсения въздух съдържа големи количества прах, пепел, цветен прашец, сажди и други частици, както и отработени газове, които могат да са вредни за здравето. Високата концентрация на замърсители във въздуха може да доведе до умора, главоболие, гадене и алергични реакции, при предразположените към алергии.

В днешно време повечето съвременни автомобили са оборудвани със филтър за купето. Основната му цел е да пречисти замърсения въздух, който навлиза във вътрешността на автомобила и по този начин се гарантира по-здравословна и приятна атмосфера по време на път.

Филтрите ALCO предлагат широка гама от 300 различни модела филтри за купе, предназначени за леки автомобили, бусове и камиони. Изработени са от нетъкани влакна, от естествени материали, без употреба на химични съставки. Те имат многослойни синтетични пластове, които са в състояние да отблъснат влагата и да уловят вредните частици до 0.3 microns.

Има два вида филтри:

Поленови филтри: които защитават ефективно срещу прах, цветен прашец, сажди и други замърсяващи частици.

Филтри с активен въглен: За допълнителна защита срещу неприятни миризми и вредни газове.

Превъзходните свойства на кабинните филтри на ALCO, осигуряват ефективно функциониране на вентилационните и климатични системи през целия период на експлоатация, а и при работа на автомобила в условия на увеличено запрашаване на въздуха.

AutoBOX препоръчва, смяна на филтъра на купето на всеки 15 000 км., или поне веднъж годишно (което настъпи първо) за да се гарантира притока на чист въздух в автомобила. Редовната смяна на филтъра удължава живота на вентилационните и климатични системи и намалява риска от болести и алергии.

cabin filters

 


 

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger