Дилърска среща MAXXIS

Дата: 01.11.2018
Сподели:

През изминалия уикенд, 26 – 28.10.2018г. в гр. Серес, Гърция се проведе традиционната годишна среща на европейските дилъри на MAXXIS.

 MAXXIS


На срещата бе представен новият летен модел MAXXIS Victra Sport 5. Това е гума от най-висок клас, предназначена за шофьорите, които търсят сцепление и в най-екстремни условия на шофиране.

 MAXXIS


Victra Sport 5 създадена чрез множество иновации, които способстват за невероятно високите нива на сцепление, без това да дава отражение върху нивата на шум и разхода на гориво. Новото при производството на този модел внедряването на “Aramid” (Арамид) в каучуковaта смес на гумите. Какво представлява Aramid?

MAXXIS


Най-общо казано Арамидът е вид кевлар, който е изграден от синтетични нишки, характеризиращи се с изключителна здравина, висока еластичност и ниско тегло. Използват се в астронавтиката, авиацията, Formula 1 и много други високотехнологични производства.

MAXXIS са успели да използват Aрамида много успешно, като той допринася за високата здравина на гумата, нейната еластичност и ниското тегло. Еластичността на гумата от своя страна е свойството което спомага за високите нива на сцепление и в най-тежки ситуации, ниското тегло води до ниският разход на гориво, а за здравината…

След като приключи презентацията в залата на домакините, последва по-интересната част от срещата, тест драйв на писта Серес.

Тест драйвът беше организиран съвместно от MAXXIS и Ford, като беше разделен на две категории:

1. На асфалт: Тестът се проведе с гуми MAXXIS Victra Sport 5 „обути“ върху Ford Fiesta ST, Ford Focus ST и един от култовите „muscle car“ Ford Mustang.

MAXXIS

2. OffRoad : Гумите бяха MAXXIS МТ764 Bighorn, а автомобилите Ford Ranger.

MAXXIS 

Впечатленията на всички бе единодушно, че новото явление в гумите е MAXXIS, без значение дали става дума за асфалт или offroad. За финал на тест драйва за доброто ни настроение имаха грижата няколко дрифт пилоти, които показаха завидни умения зад волана.


Заповядайте в сервизи AutoBOX, подгответе автомобила си за всякакви атмосферни условия на всякакъв терен с гумите от най-ново поколение MAXXIS – Aramid Tehnology.

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger