Добавки в моторните масла.

Дата: 29.09.2020
Сподели:

Според различното качество пропорционалното количество на добавките е от 5 до 28%. Ето и някой от най-важните!

- Подобрители на вискозитетния индекс (VI) - Задължителни добавки използвани в производството на всесезонни масла. Тези подобрители повишават вискозитета на моторното масло и подобряват поведението на вискозитета при различни температури.

- Диспергенти - Добавки, които усилват способността на маслата ефективно да отделят неразтворимите в маслото частици и остатъци от стареене и да предотвратява тяхното отлагане.

- Детергенти - Добавки, които улесняват процеса на почистване, премахват саждите и утайките и ги задържат в маслото, за да предпазят от задръствания. Тези замърсявания могат да бъдат отстранени от двигателя при следващата смяна на маслото.

- Антиоксиданти или антиокислителни добавки - при взаимодействието на маслото с кислорода, моторните масла са податливи на оксидация или стареене. Добавянето на антиоксиданти забавя процеса на стареене и естествения разпад на моторното масло. Процесът на стареене не може да се избегне, но антиоксидантите предпазват двигателя в продължение на по-дълъг период.

Още новини

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.

MAXXIS Е ОФИЦИАЛЕН ДОСТАВЧИК НА ГУМИ ЗА VOLKSWAGEN CRAFTER

MAXXIS Е ОФИЦИАЛЕН ДОСТАВЧИК НА ГУМИ ЗА VOLKSWAGEN CRAFTER

Maxxis Europe B.V., чийто официален дистрибутор  за България е Карио ООД вече е официален доставчик на гуми за вграждане за Volkswagen Crafter. 
Гумите, които германския концерн предпочете пред десетки конкуренти са VANSMART (MCV3+)


viber messenger