ENNEXY EFB City Drive

Дата: 18.04.2018
Сподели:

EFB (Enhanced Flooded Battery) батериите са съвременен, подобрен вариант на стандартните оловно-кисели акумулаторни батерии.

Масово навлизат през последните години автомобилитесъс „Start-Stop“ система, като основна цел при тях е икономия на гориво и същевременно намаляване емисиите на въглероден двуокис.

Принципът на работа на „Start-Stop” системата е изключително прост и ефективен. При неподвижен автомобил двигателят с вътрешно горене автоматично се изключва. За да стартира отново е достатъчно е да се натисне съединителя или при автомобили с автоматична скоростна кутия, да се свали кракът от педала на спирачката. В същото време обаче все още работят различни консуматори, като светлини, климатик, стерео уредба, навигационна система и други консуматори. При такъв режим на работа, постоянно гасене и палене на двигателя стандартната батерия би се разредила бързо, без възможност да се зареди пълноценно.

Поради тези причини в автомобилите със система "Start-Stop" се използват EFB или AGM батерии. EFB и AGM батериите са направени така, че да могат да се справят с допълнителното натоварване и многото консуматори на ток при не работещ двигател. Подобрението в EFB батериите е използването на карбон, който се нанася върху вертикалните оловни плочи в батерията. Друг плюс при тази технология е че плочите са значително по-дебели отколкото стандартните оловни плочи, което дава възможност на батерията да издържа на цикличен разряд-заряд без това да я унищожава. Всичкото това прави EFB акумулаторните батерии оптимално решение с висока ефективност за превозни средства с голям брой електрически консуматори и многократно повтарящи се цикли – автомобили със "Start-Stop" системи, както и за специализирани автомобили с голяма натовареност в интензивен градски трафик като таксита, автомобили за бързи доставки и др.

 Защо да изберем ENNEXY EFB City DRIVE?

- Специално разработена карбонова (въглеродна) добавка към електродите на батерията (3D Grid eкспандираниплочи с добавка на графит).

- Положителни електроди с уникален състав на активното вещество и полу-синтетичната мембрана.

- Повече от 3 пъти по-дълъг експлоатационен живот и циклична издръжливост в сравнение със стандартните батерии.

- До 130 % по-висока способност за поемане на електрически заряд от алтернатора спрямо конвенционалните батерии .

- Висока стабилност и максимална устойчивост на екстремни температури в близост до двигателя.

- Най-високо ниво на безопастност (интегрираният двоен искро-уловител и подсиленият корпус позволяват монтиране в купето или багажника на автомобила)

EFB акумулаторите на ENNEXY можете да намерите при нас!

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger