ЕСЕН И ОПАСНИ УСЛОВИЯ ЗА ШОФЬОРИТЕ 2

Дата: 08.11.2021
Сподели:

ЛОША ВИДИМОСТ
Колкото е по-близо зимата, толкова по-трудна става пътната обстановка. Слънцето не само не топли, но и бърза да изчезне зад хоризонта, потапяйки света около нас в мрак. И това е първото нещо, което шофьорите трябва да имат предвид. Видимостта пада значително през есента.

ЕСЕННИ ЛИСТА
Есента е един от най-красивите сезони на годината. Но тя е и най-коварната. Ако цветните листа, падащи от дърветата в парка са радост за деца и фотографи, то за шофьорите това е още една причина да повишат вниманието си. Мокрите листа са кошмар за сцеплението на гумите с асфалта, увеличавайки значително спирачния път.

СУТРЕШНИ ТЕМПЕРАТУРИ
Температурните амплитуди са съществени. Ако термометърът все още е в зоната на плюс през деня, през нощта и сутринта се появяват слани. А много шофьори чакат до последно за смяната на гумите. Не правете тази грешка, сменете гумите навреме!

ВНИМАНИЕ: ДЕЦА
Ако през лятото маршрутите Ви преминават близо край училищата, то сега е по-добре да потърсите заобиколни пътища. Въпреки призивите на КАТ да носят ярки светлоотразителни дрехи, много деца носят черни якета, сякаш нарочно. Децата винаги бързат, бягат и рядко се оглеждат. Бъдете бдителни и ги пазете!

АКУМУЛАТОРЪТ
И разбира се, не забравяйте да проверите акумулатора! Не чакайте да дойде зимата! Не забравяте да извадите зимните си дрехи от гардероба, нали? Студът ще дойде бързо, както и сутрешните изненади с отказа на автомобила да запали.

AutoBOX Express Service Ви призовава да бъдете внимателни и отговорни на пътя!

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger