Късно ли е да сменим летните гуми със зимни?

Дата: 10.01.2018
Сподели:

Предполагам знаете, че вече е в сила изменението в закона за движение по пътищата, касаещ използването на гуми в зимни условия в периода 15 Ноември – 01 Март. Важно е да се знае че, Законът не ни задължава да караме със зимни гуми, а ни позволява да караме и с летни, но с дълбочината на протектора не по-малка от 4 мм. Ако до момента все още автомобилът Ви е оборудван с летни гуми, понеже са сравнително нови и дълбочината на протекторът Ви е по-голям от 4 мм., то пред Вас все още стои въпросът дали трябва да си замените летни гуми със зимни !?

Отговорът е: Да, препоръчително е да го направете !!!

Ако до преди 2-3 десетилетия най-студените месеци през годината бяха Декември и Януари, то в момента това са Януари, Февруари и донякъде Март. Така, че най-студените и снежни месеци тепърва предстоят. Ако искате да бъдете уверени в собствената си безопасност, тази на семейство Ви и всички останали участници в движението е препоръчително е да оборудвате автомобила си със зимни гуми.

Защо?

Защото зимните гуми имат почти два пъти по-къс спирачен път от летните на заснежена и хлъзгава настилка. Защото сцеплението им е с 60% по-голямо спрямо летните при температури по-ниски от 10 градуса! 

В AutoBOX express service, нашите специалисти ще Ви консултират и ще Ви препоръчат най-подходящите гуми за вашия автомобил.

AutoBOX - всичко за автомобила на едно място.

Още новини

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.

MAXXIS Е ОФИЦИАЛЕН ДОСТАВЧИК НА ГУМИ ЗА VOLKSWAGEN CRAFTER

MAXXIS Е ОФИЦИАЛЕН ДОСТАВЧИК НА ГУМИ ЗА VOLKSWAGEN CRAFTER

Maxxis Europe B.V., чийто официален дистрибутор  за България е Карио ООД вече е официален доставчик на гуми за вграждане за Volkswagen Crafter. 
Гумите, които германския концерн предпочете пред десетки конкуренти са VANSMART (MCV3+)


viber messenger