Петте най-любопитни професии в автомобилната индустрия

Дата: 13.12.2018
Сподели:

Знаете, че ние предлагаме продукти за автомобилите и постоянно Ви разказваме за тях. AutoBOX express service обича автомобилите и се стараем да осигурим за тях най-добрите продукти и грижа, за да сте спокойни на пътя.
Днес искаме да ви споделим любопитна информация за хората, които имат интересни професии свързани с производството на автомобилите.
Производството на един нов автомобил е процес, който включва професионализъм от различни области. Освен инженери, проектанти, механици и дизайнери, има професии, за които обикновено не се сещаме.

Шофьор изпитател: Човекът, който има „тежката“ задача да кара ... чисто нова кола. 2 милиона километра на година е дистанцията, която покрива малкият отбор от експерти, които тестват автомобилите преди те официално да напуснат заводите. Те подлагат колите на екстремни тестове с различни скорости на шест различни видове настилка, включително почти липсваща такава, за да се уверят, че няма да започне да „трака“. По време на този процес те проверяват щателно функциите на светлините, спирачките и останалите системи за сигурност.

shofior

 

Скулпторът: Това е човек, дизайнер по образование, който работи с глина. Той създава скулптури  в мащаб 1:1 с реалните автомобили, и дори тежат, колкото тях. За изработката им са нужни 2 500 кг. глина и 10 000 часа търпелива работа - за да бъде изпипан един модел, който детайлно описва силуета на автомобила преди да придобие реално измерение. 

skulptur

 

Шивачът: Това е човекът, който ушива „дрехата“ на интериора. Той облича седалките, таблото и корите на вратите, като всичко се прави на ръка. Подбира цветове и материи, докосва платове и избира онези, които най-много ще подхождат на дизайна, като в същото време трябва и да са издръжливи.

shivach

 

Седящият на седалките: Звучи странно, но има хора, на които това им е работата - да седят. Професионалисти отговарящи за оптималното шофьорско място, като изследването често е доста изтощително - екипите трябва да намерят правилните смеси, тъкани и структура, които ще се адаптират към различните типове тeлa и външни условия. Те също така имат за задача да създадат идеалният дизайн на седалките, така че в случай на удар, да бъдат минимизирани евентуални травми на врата. 

 

sedqsht-na-sedalkite

 

Сомелиерът: Работата на този човек е да помирише колата. Нали знаете онзи аромат на "нов автомобил"?  Е, тези хора също го знаят и го създават. Този екип от химици участва в повече от 400 теста всяка година, излагайки автомобилите на температури до 60 градуса по Целзий. Тази професия обаче има и някои любопитни изисквания - професионалистите имат забрана за тютюнопушене и не могат да използват парфюм.

somelier

 

А ние от AutoBOX имаме за цел да подобрим и поддържаме състоянието на Вашия автомобил,  като се стараем да осигурим за Вас най-добрите продукти и услуги. В сервизната мрежа на AutoBOX express service, както и online на www.autobox.bg, Ви предлагаме всичко за автомобила на едно място.

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger