ФАЛШИВИ МОТОРНИ МАСЛА

Дата: 29.05.2019
Сподели:

Често ни се случва да прочетем за разкриването на незаконни фабрики, произвеждащи и наводняващи пазарите с огромни количества моторни масла, имитиращи доказани и качествени марки.  Незаконното производство на този тип „фалшиви“ масла създава условия за нелоялна конкуренция и пречи на развитието на доказани с качеството си марки. Всички страдаме от използването на тези „фалшиви“ масла – производителите, които губят своя пазар, но най-вече потребителите. „Фалшивото“ масло причинява сериозни неизправности на двигателя и съответно огромни щети на бюджета на шофьора.

Ние от AutoBOX Express service се включваме решително в борбата с „фалшивите“ моторни масла и ще ви предоставяме всякаква полезна информация,за да успеете да избегнете употребата им. 

Обикновено маслото изпълнява не една, а няколко функции едновременно:

 • намалява триенето;
 • намалява износването, предпазва от корозия;
 • охлажда и почиства частите на двигателя.

Тези свойства се осигуряват от състава на двигателното масло - основната база и добавките, смесени с уникална за всеки производител рецепта.

broken car

Какво се случва, когато се ползва такова масло?

Не е трудно да се отгатне, че фалшификатът причинява огромни щети на двигателя.

 • Първо, поради нискокачествените добавки (ако те изобщо присъстват), при високи температури фалшификатът става изключителен течлив, така че триещите се части не се смазват добре и се износват много бързо.
 • На второ място, е почти невъзможно да се стартира в студа.
 • Трето, фалшификата гарантирано довежда до корозия на вътрешните части, което причинява замърсяване на двигателя и доста бързо (след 20-30 хиляди километра) неговия пълен блокаж, последван от пълен ремонт.

От какво са изработени некачествените масла?

 • В най-добрия случай е евтин еквивалент с много по-ниски качествени характеристики;
 • В най-лошия - смес от индустриално масло и евтина смазка за камиони и трактори;
 • Може дори да е и от вече използвано моторно масло.

Как да се предпазите от фалшификати и да изберете висококачествено моторно масло?

 • При покупката си струва да се фокусираме върху няколко важни критерия. Място на продажба и дата на бутилиране. По-малко вероятно е да се сблъскате с продукт с лошо качество във фирмен магазин/сервиз или голяма търговска мрежа. Освен това винаги можете да поискате сертификати и други необходими документи, потвърждаващи автентичността на продукта. 
 • Опаковката. Тя трябва да има всички степени на защита, които могат да бъдат намерени на уебсайта на производителя на маслото. 
 • Цената. Колкото по-популярна е марката, толкова по-скъпа е тя и толкова по-голямо е доверието към нея сред потребителите. Купувачът винаги трябва да бъде обезпокоен от прекалено ниската цена на масло, което по презумпция е скъпо

Ние Ви призоваваме да сменяте редовно маслото в сервизите на AutoBOX Express service за да сте сигурни, че купувате продукти с отлично качество, за да сте винаги спокойни за Вашия автомобил!

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger