НЕ на продуктите с МЕТАНОЛ!

Дата: 12.10.2017
Сподели:

ИЗПИТВАЙТЕ УДОВОЛСТВИЕ ОТ ПЪТУВАНЕТО, НЕ СЕ ТРОВЕТЕ!

С наближаването на зимния сезон на пазара се появяват много некачествени продукти, които без да знаете неволно използвате в ежедневието си. Един от тези продукти, който е много опасен както за Вашето така и за здравето на децата Ви и използвате ежедневно пътувайки с автомобила си, е течността за чистачки! 

В следващите редове ще Ви запознаем с опасностите, които грозят Вас и децата Ви, използвайки некачествени течности за чистачки, също така и какъв продукт трябва да изберете да налеете в автомобила си.

НЕ на продуктите с МЕТАНОЛ

ВАЖНО !!!

1. Използвайте течности за чистачки произведени само и единствено на базата на етилов алкохол - ЕТАНОЛ !

- Висококачествените течности за чистачки се произвеждат от денатуриран етилов алкохол - ЕТАНОЛ, специални миещи активни вещества (емулгатори), оцветители и ароматизатори.

- Не съдържат никакви вредни за човешкото здраве съставки

2. В никакъв случай не използвайте течност за чистачки произведена на базата на метилов алкохол - МЕТАНОЛ.

Четете внимателно етикета на опаковката течност за чистачки, там ясно е написано съдържанието на продукта.

3. Течността за чистачки е силно ОТРОВНА и КАНЦЕРОГЕННА, ако е обозначена със следните символи:

Четете внимателно етикета на продукта

Всяка една течност за чистачки обозначена с един от горните символи на етикета, означава само едно : ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА МЕТАНОЛ !

При поглъщане на метанол последиците за организма биха били изключително тежки и често фатални. Първоначално се наблюдават главоболие, гадене, повръщане. Следват припадъци и загуба на зрение, в зависимост от погълнатото количество изхода може и да е летален. Метиловият спирт - МЕТАНОЛ е важна съставка на различни търговски продукти, които се използват в промишлеността, но не трябва да се използва в продукти, които имат контакт с хората. Освен при поглъщане, трябва да се знае, че изпаренията на течността влизат в купето на автомобила и при продължително и дълго шофиране въздействието на метиловия алкохол при вдишване е също толкова опасно и вредно.

Цитат от водещо автомобилно списание в Германия :

Проблемът е, че когато се използват течности за чистачки, съдържащи 24% метанол, при пътуване на дълги разстояния или при престой в кабината на автомобила над 4 часа се получава същото отравяне, както когато е бил погълнат метанол.

Качествените течности за чистачки, които съдържат етилов алкохол - ЕТАНОЛ имат една единствена пиктограма на етикета:

 "Запалим продукт"

 

Висококачествените зимни течности за чистачки с марките HILBERи MARENOL, съдържат денатуриран етилов алкохол - ЕТАНОЛ, специални миещи активни вещества (емулгатори), оцветители и ароматизатори.

 Не съдържат никакви вредни за човешкото здраве съставки като гореспоменатия метанол!

не съдържат метанол

 

 

 

 

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger