Нови акумулатори Moll AFB

Дата: 01.02.2023
Сподели:

Когато става въпрос за автомобили със старт-стоп функция, в момента има две различни технологии за батерии, които се използват: технологията EFB (Enhanced Flooded Batteries) и AGM (Absorbent Glass Mat). Като всяка от тях има различни, специфични характеристики, а и различно поведение по време на експлоатация на автомобила.

Поради тази причина, за да се осигури оптимална функционалност и дълъг живот, обикновено се препоръчва винаги да заменяме акумулатори, които да бъдат идентични със стария такъв, или: заменяме EFB с EFB и заменяме AGM с AGM.

На този фон MOLL въвежда директна алтернатива на AGM, наречена MOLL AFB start|stop, или Advanced Flooded Battery. Тази иновативна и уникална продуктова новост се основава на лидерството на MOLL и доказано ноу-хау на EFB, специално адаптирана батерия, за да съответства на характеристиките на AGM. По този начин новият MOLL AFB start|stop може да бъде монтиран и регистриран в автомобила като AGM акумулатор и ще работи по перфектния, добре познат и реномиран начин на MOLL, подобно на технологията AGM.

Новата батерия предлага убедителни предимства в сравнение с стандартните AGM батерии:

*Икономична алтернатива на AGM;

* По-добро представяне там, където има значение;

*Здравина на класическа батерия.

*Произведено от MOLL в Германия.

MOLL AFB е базиран на технологията MOLL EFB, но е специално адаптиран към поведението на AGM технологията.

Новата технология осигурява по-бързо приемане на заряд и подобрена рекуперационна способност в сравнение с AGM батерията. В комбинация с устойчивите на корозия сплави, това осигурява отлична стабилност и висока производителност дори при екстремни температури. Това прави MOLL AFB „по-добрата AGM батерия“.

Акумулаторните батерии на Moll можете да откриете онлайн на www.autobox.bg или във физическите ни магазини и сервизи.

 

 

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger