Опасните автомобилни гуми.

Дата: 19.04.2017
Сподели:

Гумите втора употреба са враг номер едно на безопасното шофиране. Много потребители се подлъгват от ниската цена на гуми втора ръка. Въпреки че марката може да е много популярна, все пак си остава гума втора употреба. Никога не може да сте сигурни при какви условия са ползвани гумите, защо предишния собственик е решил да ги подмени, как и къде са съхранявани. Дълбочината на протектора също е много важна. Имайте предвид че дълбочината на протектора на нова гума е 8 мм, при някои модели стига до 9 мм. Подвеждащ може да бъде и с какъв DOT е гумата. Това че не е с прекалено стар DOT не е гаранция че е съхранявана добре.

Дълбочина на протектора на нова гума е 8мм.

Производителите твърдят, че една гума съхранявана правилно в затворено помещение, без пряк достъп на слънчева светлина запазва качествата си в продължение на до 5 години.

Не сме се замисляли, че гумите са единственото нещо което „държи“ автомобила на пътя. Всъщност те ни напомнят за това, когато колата поднесе, приплъзне в завой или спира с по-голям спирачен път.

Средната цена на гума втора употреба е 40 – 45 лв., цената на нова гума от бюджетният сегмент е 65 – 70 лв. В същото време гумата втора употреба трябва да се сменя всеки сезон, има вероятност и да не изкара до края на сезона, а новата ще издържи минимум два сезона и простата сметка показва, че гумата втората употреба излиза по-скъпа от новата.

Като специалисти - ние препоръчваме да не правите компромис със сигурността на Вас и Вашето семейство, заложите на нови гуми.

Заповядайте в AutoBOX и изберете точната за Вас гума. 

Ще проверим и състоянието на старите.

Проверка на налягането и дълбочина на протектора

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger