Почистване и поддръжка на цялата изпускателна система.

Дата: 14.02.2018
Сподели:

Един от основните проблеми при автомобилите в днешно време е замърсяването на изпускателната система. С течение на времето, въглеродните остатъци се натрупват по цялата изпускателна система (ламбда сонда, катализатор, турбо, EGR клапан и др.) и водят до неизправности на тези компоненти. Изправността на катализатора е много важна част за правилната работа на двигателя. С течение на времето и при използване на некачествено гориво катализаторът се запушва, както всеки един филтър. Автомобилите със запушен катализатор най-често нямат мощност, работят неравномерно на празен ход и разходът им на гориво значително се увеличава.

Превозните средства, които се използват за кратки разстояния (градски цикъл на движение) или които са оборудвани с EGR клапан, турбокомпресор и директно впръскване, имат този проблем по-често, тъй като двигателят рядко достига нужната работна температура, необходима за да изгори тези въглеродни отлагания.

При подобно замърсяване например на ламбда сондата, тя не е в състояние да определи необходимото количество гориво за двигателя, което следователно води до повишена консумация на гориво. Замърсяването в катализатора пък води до по-високи емисии и по-ниска мощност на автомобила.

Добавката Oxicat е иновативен продукт, който почиства ефективно изпускателната система бързо, без необходимост от демонтаж на връзките. Препоръчително е да се ползва и превантивно. Продукта премахва всички натрупвания от въглеродни (карбонни) остатъци и предотвратява повторно замърсяване, когато се използва редовно. Преди зареждането с гориво, добавката се изсипва в резервоара, като е препоръчително това да става на всеки три месеца .

Oxicat е подходяща за всички видове катализатори на бензинови / дизелови двигатели и хибридни автомобили. При наличие на сериозно замърсяване на катализатора, се препоръчва и използване на спрей под формата на пяна DPF Catalist Cleaner, който разгражда трайните и тежки замърсявания.

Предимства на почистването на изпускателната система:

       • Повишена горивна ефективност, намален разход на гориво

       • Възстановена мощност на двигателя

       • Намалени емисии на вредни отработени газове

       • Предотвратяване на проблеми в двигателя при наличие на тежки замърсявания

Продуктите за почистване и грижа на изпускателната система, можете да намерите в най-близкия сервиз на AutoBOX или онлайн на autobox.bg. Всички продукти от гамата на PowermaXX притежават TÜV сертификат за качество и ефективност.

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger