Полезни съвети за течностите

Дата: 22.11.2017
Сподели:

Антифриз

Смяната на антифриза е от изключително значение. За качествените антифризи и техните свойства сме разказвали неведнъж. Производителите на автомобилите и производителите на охлаждащи течности препоръчват те да се сменят веднъж на три години, като антифризите тип Long Life гарантират качеството на продукта поне за още две години. Стига наистина да сте сигурни, че купувате именно такъв тип антифриз, а не просто съмнителен продукт оцветен в червено. Ако сте клиент на нашите сервизи AutoBOX Express service, Вие реално имате досие и статистика на Вашия автомобил и нашите компетентни служители винаги ще Ви напомнят кога е дошло времето за смяна. Но и сами можете да видите определени признаци подсказващи Ви, че е дошло време за замяна на антифриза. Помътняване на цвета, образували се бучици, утайки или обезцветяване на охладителната течност подсказва, че е време за смяна. При избор на антифризът винаги се доверявайте на нас, за да сте спокойни, че сте закупили 100% качествен продукт.

Зимна течност за чистачки 

Един от често срещаните проблеми, пред който са изправени шофьорите е замръзналата течност за измиване на стъклата. Просто сте забравили да смените лятната течност със зимна и при неочаквани минусови температури резултатът е налице. Затова не чакайте студа, а сменете течността своевременно. И няма да се уморим да повтаряме. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПРОДУКТИ СЪС СЪДЪРЖАНИЕ НА МЕТАНОЛ !

Спирачна течност

Най-често за смяна на спирачна течност през зимния период почти никой не се сеща. А не трябва да е така! Смяна на този вид течност е не по-малко важна от своевременната смяна на охладителната течност и веднага обясняваме защо. Спирачната течност започва да губи своите свойства след две, максимум три години. Има само ограничен брой производители, които гарантират срок на годност от 5 години. Но дори и тогава препоръката е да се сменя по-често. Сами предполагате какво е значението на тази вид течност. Факт е, че при много студено време спирачна течност, която не е сменяна дълго време може просто да замръзне. Това ще доведе до запушване на спирачните маркучи или дори до тяхното разкъсване, което пък от своя страна довежда до частична и дори пълна загуба на спирачки. Колко е опасно това разбираме всички!

AutoBOX - всичко за автомобила на едно място.

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger