ПРАВИЛНОТО МОТОРНО МАСЛО

Дата: 06.07.2020
Сподели:

ПРАВИЛНОТО МОТОРНО МАСЛО!

Сред шофьорите битува мнение, че колкото моторното масло е по-скъпо, толкова е по-добро за автомобила. Това естествено има своята логика, защото по-голямата част от скъпите масла са скъпи именно заради високотехнологичният процес на производство, съдържание на PAO (Polyalphaolefin) и естерни базови масла, пълният пакет присадки, извършените лабораторни и полеви тестове, скъп и защитен пакетаж. Естествено е, че ако от всичко това не е спестено няма как маслото да няма и съответната си цена.
Mного e важно да знаете, че дори най-висококачественото и най-скъпото масло, което НЕ отговаря на препоръките на производителя на автомобила, може по-скоро да причини вреда на двигателя. Отрицателните последици могат да се появят много по-бързо, отколкото при използване на по-бюджетно масло, което обаче е подходящо за вашия двигател.
Тоест ако за Вашият автомобил препоръчаното масло е SAE 5W-40 или SAE 5W-30 и Вие шофирате предимно в градски условия, един Ваш самостоятелен избор на масло примерно тип RACING SAE 10W-60 е ГРЕШЕН!
Помнете, че не трябва да се доверявате на всякакви „разбирачи“ в социалните мрежи, на форумни съветници, на приятели, които разбират от всичко, на мнението на съседа, който от години сам си сменя маслото в гаража.

Когато се колебаете какъв да е изборът Ви за моторно масло, се доверете на професионалисти!

Най-добрият избор е AutoBOX Express Service, където нашите специалисти ще Ви консултират за всички продукти подходящи за автомобила Ви.

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger