Профилактиката на климатична система – ЗАДЪЛЖИТЕЛНА

Дата: 05.05.2017
Сподели:

Профилактиката на климатична система – ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, решението - powermaXX

Климатичните системи на автомобила, в офиса и вкъщи, обикновено работят целогодишно. Те служат за охлаждане през лятото и отопление през зимата. Един от недостатъците им е изсушаването на въздуха. За да се осигури безпроблемно и здравословно използване на климатичната система, са необходими редовни грижи и профилактика. При използването на климатика, перката на изпарителя разнася из помещението или купето на автомобила бактерии, гъбички и други микроорганизми. Тези бактерии не само имат неприятна миризма, но и причиняват алергични реакции както при възрастните, така и при децата, кихане, кашляне или дразнене/сълзене на очите.

Филтъра на купето задържа повечето замърсявания, но това го прави идеална среда за развиване на микроорганизмите. Затова е необходимо да бъде сменян поне веднъж годишно, или на 15000 км. при авто климатиците.

Изпарителят е разположен директно в системата, през която преминава въздушния поток. Той се намира на труднодостъпно за почистване място, което също е среда за развиване на микроорганизми (бактерии, гъбички и т.н)

Свежият или циркулиращият въздух влиза чрез въздушните отвори, преминава през филтъра и влиза в отделението на изпарителя. От там се отвежда към перката на изпарителя и се издухва над самия изпарител.

Изпарителят охлажда въздуха и го изсушава. Поради температурните разлики се образува конденз, който се събира на дъното на отделението на изпарителя. Част от нея се отвежда чрез дренажна тръбичка навън.

Това е оптималната среда за зараждане на гъбички и бактерии, които не само са причинители на неприятни миризми, но могат да имат и страничен ефект върху здравето на хората. Единственият начин това да се избегне е да се извършва редовно професионално почистване и дезинфекциране на климатичните системи.

РЕШЕНИЕТО: powermaXXпродукти, с които можете да дезинфекцирате Вашата климатична система професионално!

Не са токсичниНе предизвикват алергии!

Можете да намерите продуктите на PowermaXX, на www.autobox.bg и в сервизната мрежа на AutoBOX express service.

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger