ШЕСТ СЪВЕТА за начинаещи шофьори

Дата: 21.10.2021
Сподели:

- Преди да започнете да шофирате, трябва да регулирате седалката и огледалата. Гърбът на седалката не трябва да е прекалено отпуснат назад или да стои напълно изправен. Намерете удобна поза, без да сте прекалено спокойни, като да седите на домашния си диван. В огледалата трябва да виждате не себе си, а пътната обстановка отзад.

- Не забравяйте, че всички в колата трябва да са с предпазен колан. Включително пътниците на задните седалки. Става въпрос за сигурността на всички. Не само на пътниците, но и шофьора. В случай на челен сблъсък, пътникът без колан отзад е голяма опасност за шофьора.

- Внимавайте с новите пътища и маршрути! Опитайте се да не шофирате по непознати пътища при лошо време, ако никога не сте го правили. Вали сняг, а вие сте взели книжката си през топлия сезон? Не бързайте! Трябва да разберете как се държи колата в тези нови за Вас условия. Не пътувайте сам, а с по-опитен шофьор, който ще Ви съветва. И то пътувайте на кратки дистанции.

- Редовна практика! Само опитът може да ви помогне да станете добър шофьор. И той както знаете идва с времето. Ето защо е наложително да шофирате редовно. Не правете дълги почивки между редки пътувания, в противен случай ще забравите това, което сте научили. Не напразно дори опитни състезатели тренират редовно, за да не загубят безценните си умения за управление.

- Винаги се грижете за автомобила се. Гуми, акумулатор, масла, филтри, антифриз, крушки, състояние на климатика. Всичко трябва да се сменя и/или проверява редовно. Доверете се на професионалистите и добрите автосервизи. Добре обслуженият автомобил гарантира и Вашето спокойствие на пътя.

- Няма ограничение за съвършенството! Използвайте всяка възможност за самоусъвършенстване. Теоретичните знания не свършват с уроци в автошколите. Посещението на специализирани форуми и четенето на съответната литература ще Ви помогнат да разберете всички нюанси на това да бъдете добър шофьор, да научите за характеристиките на работата на автомобила, който ще карате. Запомнете: ученето е светлина. В случая - зелена светлина!

Ние от AutoBOX Express Service Ви пожелаваме спокойно и безаварийно шофиране!

Още новини

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger