Шофиране в условия на мъгла!

Дата: 08.10.2021
Сподели:

Шофиране в условия на мъгла!

AutoBOX Ви съветва.

- Намалете значително скоростта! Не карайте бързо, ако има мъгла! Гъстата мъгла пречи да определите визуално скоростта, с която се движите. И което е също важно, опитайте се да избягвате изпреварването!

- Включете фаровете и габаритите за мъгла. Фаровете за мъгла с името си ясно подсказват кога е най-удачно да се използват. Уверете се, също така, че сте включили и допълнителните габаритни светлини, които са по-ярки и които ви правят по-забележими за настигащите ви превозни средства.

- Не включвайте дългите светлини. Повечето шофьори по принцип са наясно, че в мъгла дългите светлини не помагат, а по-скоро заслепяват, но първият инстинкт, когато видимостта намалее, е да се включат дългите светлини. Безсмислено е, няма да виждате по-добре и дори ще нарушите видимостта напред, защото мъглата отразява светлината от дългите светлини.

- Използвайте маркировката отдясно за ориентир. Маркировка от дясната страна на платното е вашият най-добър ориентир, за да държите автомобила в платното за движение. Не се водете по централната осева линия, защото това ще ви приближи до насрещния трафик и ако срещнете насрещно движещ се автомобил, следващ също централната маркировка, ще попаднете в рискова ситуация.

- Не спирайте на пътя. Когато не виждате къде карате, естественият инстинкт Ви кара да намалите или дори да спрете. В гъста мъгла обаче никога не спирайте на пътя, в условия на намалена видимост се поставяте в много голяма опасност от произшествие. Ако спирате - направете го максимално далеч от платното за движение и непременно изключете светлините. Включените ви светлини могат да подведат приближаващите и в двете посоки автомобили, които погрешно да сметнат, че се намирате на пътя и да вземат за ориентир вашите светлини.

Шофирайте разумно, като пазите Вас и другите около Вас!

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger