Смяна на масло и почистване?

Дата: 10.03.2017
Сподели:

Правилното смазване на двигателите е сложен процес, при който маслото трябва да намали максимално на триенето между движещите се части. Всички автомобилни производители инвестират в разработването на части с понижено триене, но още от създаването на автомобилния двигател, за тази цел, най-ефективно се използва двигателното масло. За да работи маслото ефективно, трябва да бъде разпределено равномерно в двигателя. По време на работа маслото и особено присадките в него се подлагат на висока температура и механично износване. С времето присадките в маслото намаляват своите свойства и вискозитета на маслото спада. При намален вискозитет маслото не е способно да защитава и смазва двигателя. Поради тази причина всяко масло има определен пробег, след който трябва да бъде сменено. Но при шофиране в градски цикъл, честото стартиране на двигателя води до значително по-голямо износване и маслото се замърсява и загубва свойствата си по-бързо от предписания пробег. В градски цикъл на шофиране маслото не достига работна температура, така се образува конденз, както и сажди и утайки, които първо се утаяват в маслото, а в последствие замърсяват двигателя.

Затова е необходимо преди всяка смяна на масло, предварително да се почисти двигателя.

AutoBOXпрепоръчва използването на качествени продукти за почистване на двигателя, така той ще бъде максимално ефективен и защитен.

Продукта на PowermaXX Oil System Cleaner, почиства двигателя от всички нагари, замърсявания и отлагания, причинени от работата на двигателя. Редуцира разхода на масло и гориво и повишава компресията на автомобила. За да бъде максимално ефективен Вашия двигател се препоръчва и използването на Nano Engine Super Protection, който се добавя към новото масло в двигателя. Добавката образува защитен нано филм, който намалява триенето в двигателя, редуцира се изразходваната енергия и се улеснява притока на масло при студен старт.

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger