Полезно за автомобилните чистачки

Дата: 08.11.2018
Сподели:

Чистачките на автомобила са важен елемент от оборудването на превозното средство. Те осигуряват необходимата видимост на водача. Изправните чистачки са важни за всеки сезон. Най-често ги използваме през есента и зимата, когато трябва да се справяме с голямо количество валежи.

Неизправните чистачки не са в състояние да почистят добре стъклото, като оставят следи и места, през които не се вижда, това значително затруднява шофирането. Износените чистачки не отвеждат водата по време на дъжд или сняг, което  води до огромни проблеми с видимостта и може да причини произшествие.

Когато говорим за чистачки, най-често се сменят перата, причината за това е тяхното износване. Понякога се стига и до други проблеми. Повреди в рамената на чистачките (не се допират добре или корозират) или повреда на електрическата инсталация (токът не достига до задвижващия механизъм). Дори и най-добрите чистачки не са в състояние да почистят стъклото без съответната течност за чистачки.trico-wiper

Кога да сменим чистачките на автомобила?

  • Когато по стъклото остават ивици в резултат на повреден край на чистачката.
  • Когато по стъклото остават непрозрачни участъци в резултат на изкривено перо на чистачката или повредено рамо.
  • Когато по време на почистване, стъклото изглежда замъглено,това се получава в резултат на проблеми с гумата на чистачката, която е в непосредствен допир със стъклото.
  • Когато чистачките не са в състояние да отведат водата по време на силен дъжд.
  • Когато чистачката „пищи“ или „скърца“ в резултат на замърсяване или повреден конектор на чистачката.

Марката предлагана от AutoBOX е TRICO. Гамата е много богата, като предимството на нашите чистачки e, че са приложими при всички автомобили чрез техните специални захвати. Това са три от нашите първокачествени модели чистачки и техните спецификации:

TRICO NeoForm:

trico-wiper-1

 

 

 

С дискретната си аеродинамична линия и изключителното представяне при работа, чистачките TRICO NeoForm разпределят контактното налягане равномерно върху повърхността за почистване и така се постига кристално чисто стъкло и безшумна работа независимо от скоростта или условия на пътя при шофиране.

TRICO Flex:

trico-wiper-2

 

 

 

С превъзходна технология за качестено почистване, чистачките TRICO Flex са подходящи за всякакви климатични условия. Стоманената ламарина осигурява равномерно налягане за чиста, ясна униформа. 

TRICO Exact Fit:

trico-wiper-3

 

 

 

Резервните конвенционални комплекти чистачки за автомобили TRICO Exact Fit ви осигуряват лесна подмяна на оригиналното оборудване на автомобила с висококачествена, оригинална фабрична екипировка. Изработени от естествен каучук с най-високо качество и стомана с голяма якост.

 Можете да намерите чистачките TRICO в автосервизната мрежа на AutoBOX express service, както и online на www.autobox.bg.

 

 

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger