Важно за охладителната система.

Дата: 26.10.2018
Сподели:

Охладителната система е предназначена да осигури нормална температура на работния процес, отнемайки топлината от частите на двигателя, така че те да не се деформират, също така не позволява прегряване на маслото.
Съществуват няколко вида охладителни системи. Те се различават в зависимост от използвания охлаждащ флуид. Най-често срещаният вид охладителна система е тази, която използва вода или антифриз. Този вид охладителна система е най-ефективена, като достига бързо и ефикасно най-натоварените части на двигателя.
В охладителна система може да се проявят две основни групи неизправности. Те биват нарушаване на плътността и намаляване на интензивността на охлаждане. Съществуват серия от ефикасни методи за превантивно предотвратяване на евентуални дефекти в охладителната система. Един от начините за предпазване на вашия автомобил от евентуални проблеми е използването на продуктите на PowerMAX.
1. Radiator Flush е добавка предназначенa за почистване на цялостната охладителна система, като помага за отстраняване на варовика, утайката и ръждата.

2. Radiator oil cleaner представлява добавка от 2 компонента (K1+K2), като те имат за цел почистване на охладителната система от всякакви маслени замърсявания причинени от дефектирали гарнитури на главата или протекли радиатори.

3. Radiator Stop Leaks е ефективна добавка, която уплътнява дефектирали радиатори, топлообменници, неуплътнени водни помпи, вентили и подвижни съединения.

4. Radiator Conditioner е добавка за всички дизелови и бензинови двигатели. Тя помага за предотвратяване на електролиза. Подобрява преноса на топлина за по-добро охлаждане на двигателя и смазва водната помпа.

Продуктите на PowermaXX за почистване и поддръжка на охладителната система, може да намерите в магазините и сервизите на AutoBOX, както и онлайн на autobox.bg.

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger