За течностите които ползваме.

Дата: 22.03.2017
Сподели:

Предназначението на течностите за чистачки е ясно, те почистват автомобилните стъкла. Качествените течности за чистачки съдържат активни почистващи вещества и гарантират бързо и безпроблемно отстраняване на всякакви замърсявания, които намаляват така важната за шофьора видимост.

Знаете ли защо използването на вода за почистване на автомобилните стъкла не е никак препоръчително? Водата не осигурява достатъчно добър миещ ефект, примерно през летния сезон, тя не гарантира добро измиване и справяне с органични замърсители като насекоми или прах, чието размазване по стъклата води до загуба на видимост. При зимните течности е ясно, че водата замръзва при 0°С и наравно с отрицателния ефект за почистване на стъклото, може да доведе до разширяване и спукване на резервоара за съхраняване на течността. Също така заради различното си съдържание водата може да е твърда или мека, като високата твърдост на водата може да доведе до образуване на отлагания и котлен камък, което автоматически води до запушвания на дюзите.

Има ли фалшиви течности на българския пазар? Истината е, че има и то много.

И е важно е да се знае, че всеки един продукт със съмнителен произход може да крие огромни рискове. Факт е, че един от основните компоненти при производството на течностите за чистачки са алкохолите. Най- подходящи са етиловия и изопропилов алкохол. Какво обаче правят много от недобросъвестните производителиИзползват метилов алкохол за производството на течности.

Важно е да се знае! Използването на метилов алкохол при производството на почистващи течности е недопустимо и изключително опасно за здравето на хората!

При поглъщане на метанол последиците за организма са изключително тежки и често фатални.  Първоначално се наблюдават главоболие, гадене, повръщане. Следват припадъци и загуба на зрение, в зависимост от погълнатото количество изхода може и да е летален. Метиловият спирт е важна съставка на различни търговски продукти, които се използват в промишлеността, но не трябва да се използва в продукти, които имат контакт с хората. Освен фаталното поглъщане, трябва да се знае, че изпаренията на течността достигат до купето на автомобила и при продължително и дълго шофиране въздействието на метиловия алкохол при вдишване е също много опасно и вредно. Но уви, все още има производители, чиито продукти са със състав на метанол, понякога дори неизписан на етикетите, като същевременно са с много приятен аромат, прикриващ вредната съставка и често заради ниската си цена е предпочитан от много хора.

Какви видове течности има според сезона?
Има зимна и лятна течност за чистачки. Освен готовата за употреба, течността може да бъде концентрат, който се разрежда в определено съотношение. Винаги преди зареждане, трябва да сте сигурни, че използвате правилната за сезона течност. Абсолютно противопоказно е да използвате в резервоара течност, различна от предвидените (например антифриз, защото не замръзва).

Висококачествените летни и зимни течности с марките HILBER и MARENOL се състоят от от денатуриран етилов алкохол и специални миещи активни вещества (емулгатори), смазочни компоненти, оцветители и ароматизатори. Не съдържат никакви вредни за човешкото здраве съставки като гореспоменатия метанол.

Препоръчваме да използвате нашите продукти за да сте спокойни за Вашето здраве и това на Вашето семейство!

Лятна течност за чистачки

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger