Защо да сменяме гумите?

Дата: 24.05.2017
Сподели:

Защо трябва да сменим зимните гуми с летни?

Основната разлика между зимните и летните гуми е в състава на каучуковата смес, от която са изработени. При температура под 7 градуса летните гуми се втвърдяват и губят своите свойства, докато при зимните е точно обратно, те прегряват при температура на въздуха над 7 градуса и се износват твърде бързо. Поради тази причина зимните гуми се сменят с летни когато външната температурата трайно се задържи над 7 градуса.

За съжаление обаче прекомерното износване на зимните гуми през по-топлите месеци не е единственият им недостатък. Поради по големият брой ламели и по-голямата им дълбочина, те повишат разхода на гориво и причиняват така нареченото „люлеене“ на гумата. Това само по себе си води до несигурност и усещането за дискомфорт, по време на шофиране. Не на последно място е и много по-безопасното движение на автомобила и пътниците в него. Зимните гуми имат средно с около 15% по-лошо сцепление на мокра настилка и до 10% на суха спрямо летните, което в критични моменти, може да се окаже решаващо за Вашата безопасност. Национална верига AutoBOX Express Service препоръчва да смените Вашите зимни гуми с летни, ако все още не сте го направили.

Заповядайте в AutoBOX и ние ще Ви препоръчаме най-подходящите гуми за Вас.

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger