Знаете ли какво е PowerForward?

Дата: 17.01.2018
Сподели:

Природните бедствия като урагани, торнадо и наводнения се случват все по-често всяка година, причинявайки прекъсвания на електрозахранването на милиони хора. За да помогнат на нуждаещите се, Duracell създаде програмата PowerForward.

От стартирането на програмата през 2011 г. Duracell PowerForward помага на пострадалите от природни бедствия, като разпространява безплатни батерии Duracell, зарежда мобилни устройства и осигурява достъп до Интернет на нуждаещите се, за да могат да се свържат със своите семействата, приятели и роднини.

Флотът Duracell PowerForward се състои от няколко типа автомобили, създадени по специална поръчка, за да се справят при всякакви тежки условия по време на природни бедствия. Стратегически разположени на места от където да могат да стигнат до всяко местоположение в САЩ в рамките на 24 часа. Всеки автомобил е оборудван с мобилни зарядни станции, които могат да зареждат до 60 мобилни телефона едновременно. 

 Rapid Responder

Rapid Responder, разположен в Сейнт Луис е идеалното средство за терени засегнати от торнадо и наводнения. Неговият гъвкав дизайн позволява достъп до най-отдалечените места, за да помогне на нуждаещите се. Системата Rapid Responder е оборудвана с три бордови компютърни станции оборудвани с постоянна Интернет връзка, които помагат на хората да се свържат отново със своите семейства.

 Heavy Haulers

Heavy Haulers – са тежките товарни автомобили теглещи ремаркета, с които да транспортират над 100 000 батерии тип AA - повече от всяко друго превозно средство във флота. За да покрие и двата бряга на щатите, единия е разположен в Сан Франциско, Калифорния, а другия е в Портсмут, Ню Джърси. Тези камиони са специализирани за работа при земетресения, наводнения, свлачища, горски пожари, урагани и зимни бури.

 Community Center

Community Center камиона, базиран в Портсмут, е енергиен и информационен център с 30 зарядни станции, сателитна телевизия за да се следи прогнозата за времето и четири интернет павилиона. Този масивен камион е проектиран да помага при урагани и зимни бури, може да се разгъне като салон за няколко семейства, където безопасно да се приютят в климатизирана среда със захранване, осветление и Wi-Fi.

 Rugged Responder

Rugged Responder e с шнорхел за двигателя и водонепроницаема кабина, която позволява на камиона да се движи през почти метър и половина вода, Rugged Responder е истински всъдеход, който може да отиде навсякъде. Разположен е в Ню Орлиънс и е проектиран да прекосява райони, засегнати от урагани, наводнения и торнадо.

Вижте едно кратко видео за тези чудесни машини - ТУК.

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger