Знаете ли, кой живее в …

Дата: 05.04.2017
Сподели:

 Знаете ли, кой живее в … резервоара на автомобила Ви?

 Дизеловия двигател е много по-чувствителен към качеството на горивото, в сравнение с бензиновия агрегат. Дизеловите двигатели работят с по-тежко гориво от бензиновите. При тях е необходимо гориво-въздушната смес да се самовъзпламени, а не да се запали принудително с искра както е при бензина.

Освен с дизелово гориво, което се произвежда от петрол, дизеловите двигатели могат да работят и с растителни масла.

Биодизелът е гориво, произведено от биологични ресурси различни от нефт. То може да се произвежда от соя, рапица, слънчоглед, кокос и др. растителни масла или животински мазнини. Това е най-чистото гориво. То се добива изцяло от възобновяеми източници и не замърсява околната среда.

Биодизелът подобрява работата на двигателя, увеличава мощността му, съдържа сяра и значително намалява разхода на гориво.

Според Европейска директива 5,75% от използваните горива след 2010 г. трябва да бъдат от растителен произход.

Биодизелът може да се използва като чист биодизел (означение В100) или може да се смесва с петродизел в различни съотношения за повечето модерни дизелови мотори. Най-често използваното смесване е 30/70. Като 30% е Биодизелът а 70% е петродизел.

Дизелът в този си вариант е органично гориво, осигуряващо идеална среда за микроскопични гъбички, дрожди и бактерии, за да се хранят и растат.

бактерии в резервоара

Бактериалните образувания в горивните системи, често водят до влошаване качеството на използваното гориво, запушване на горивната система, затруднено палене и прекъсване на автомобила, при това без индикация за грешка в компютъра на автомобила. Бактериите в резервоара са трудни за диагностика и в повечето случаи е необходимо посещение в сервиз, но дори тогава се изисква доста време за да се достигне до откриване на проблема.

AutoBOX препоръчва използването на продукт, предназначен за стерилизиране на резервоари и горивна система Diesel Anti Bacteria. Добавката е предназначена за премахване на бактерии, гъбички и мухъл, без да е необходим демонтаж на резервоара. Предотвратява запушването на филтъра и горивната помпа.

Продукта е подходящ за почистване на всички дизелови резервоари и контейнери, за съхранение на дизелово гориво и е препоръчително да се използва целогодишно.

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger