Пет ситуации, които най-много ядосват шофьорите

Дата: 08.08.2023
Сподели:

Премигване с фарове. Една ситуация, която определено няма да подобри настроението Ви е когато шофьорът на автомобила, който ви следва, започне интензивно да мига с фарове и надува клаксона, изисквайки да му освободите лентата. В случая просто се опитайте да запазите спокойствие и пуснете напористия шофьор напред.


Засичат ви при смяна на лентата на пътя. Тази ситуация може да се случи по всяко време. Има много екстремни или пък неопитни шофьори, които могат рязко да сменят лентата пред Вас на пътя. Нека първо разберем как да предотвратим тази ситуация. За да не провокирате внезапни промени пред вас, спазвайте ограничението на скоростта или пък не шофирайте много по-бавно от разрешената скорост.


Паркира и заема две места. Идвате примерно на работа и виждате, че когато има недостиг на места за паркиране, шофьорът е оставил колата си, заемайки две потенциални места наведнъж. Аргументът им е, че не иска колата му да бъде надраскана или че ще бъде неудобно да отвори вратата си, ако паркира точно до съседа си. Тук дори не знаем какво да посъветваме, освен да помолим Вие да не правите така! Проблемът с паркирането в България е наистина сериозен.


Зареждане на бензиностанция. Ето още една типична ситуация, която може да Ви разгневи. Заставате да зареждате след кола, която изглежда е на път да тръгне. Шофьорът й обаче дори не мисли за излизане от бензиностанцията. Или пие кафе или е на лаф с касиерите. Тук напомняме, че самият персонал следва да напомня на шофьорите, че има и други клиенти.


Изпреварват Ви по аварийната лента. Е това наистина вбесява нали? Особено по нашите и без това натоварени пътища, които освен всичко друго са и в постоянен ремонт. Какво би спасило ситуацията в случая. Ами уважаемите служители на КАТ да си вършат работата, да упражняват контрол и да има повече камери.


AutoBOX Express Service Ви призоваваме да шофирате спокойно! Важното е да пристигнем там където сме тръгнали в добро физическо и душевно здраве! 

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger