RAVENOL СТАВА ОФИЦИАЛЕН ДОСТАВЧИК НА MERCEDES-AMG MOTORSPORT

Дата: 21.06.2023
Сподели:

RAVENOL СТАВА ОФИЦИАЛЕН ДОСТАВЧИК НА MERCEDES-AMG MOTORSPORT

 Афалтербах/Вертер. 100 % Произведено в Германия – Mercedes-AMG и RAVENOL ще излизат заедно на състезателната писта в бъдеще. Търговската марка на Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH вече е официален доставчик в програмата Customer Racing за производителност и спорт марка автомобили от Афалтербах. Новото партньорство засилва сътрудничеството, което вече е налице на ниво екипи. Многократно екипите на клиентите на Mercedes-AMG са управлявали състезателни автомобили в цветовете и логото на RAVENOL. Например, в настоящия сезон на DTM, Mercedes-AMG Team Winward се състезава с RAVENOL Mercedes-AMG GT3, управляван от Дейвид Шумахер.

 Като част от всеобхватното споразумение за партньорство, обхващащо няколко години, логото на RAVENOL ще присъства на автомобилите Mercedes-AMG Performance в бъдеще. Логото ще се вижда на дясното предно крило като част от ексклузивната партньорска линия, която Mercedes-AMG Motorsport използва, за да осигури отлична видимост за своите официални партньори. Силата на партньора присъства не само върху, но и в автомобилите, които ще бъдат обслужвани с продуктите на RAVENOL преди доставката им в бъдеще. Отсега нататък клиентските състезателни екипи могат да поръчват портфолиото от продукти с висока производителност RAVENOL чрез глобалните канали за продажба на Mercedes-AMG Motorsport.

   Партньорството създава синергия и на техническо ниво: RAVENOL, участващ в моторния спорт от 2004 г., например ще допринесе допълнително със своя опит за разработването на двигатели и скоростни кутии в Mercedes-AMG. Освен това продължаващото разработване на смазочни материали, базирани на растителни базови масла, също е в съвместния дневен ред. В този процес, освен представянето, което е от решаващо значение в моторния спорт, фокусът е и върху опазването на природата и ефективно използване на ресурсите.
„В лицето на RAVENOL имаме до себе си доказан партньор. Радвам се, че не просто влязохме в партньорство за доставка, но се споразумяхме и за стратегическо техническо сътрудничество с подход, ориентиран към бъдещето. Освен това, устойчивостта и опазването на ресурсите са въпроси, които са важни и за нас и които също трябва да бъдат признати в моторните спортове. Това е амбиция, която споделяме с RAVENOL и заедно продължаваме да насърчаваме развитието в тази област.“
Кристоф Сагемюлер, ръководител на Mercedes-AMG Motorsport

  „RAVENOL има успех в моторните спортове от почти 20 години и се нарежда сред най-реномираните доставчици в света. Партньорството предоставя на нашите клиентски състезателни екипи смазочни материали с висока производителност и ние като производител ще се възползваме от богатия опит на RAVENOL в тази област. Нашата обща цел е допълнително да оптимизираме програмата Mercedes-AMG Customer Racing, заедно с максимална производителност и като същевременно създаваме устойчив растеж.”
Стефан Вендл, ръководител на Mercedes-AMG Customer Racing

  „Mercedes-AMG и RAVENOL са обединени от огромната страст към моторния спорт. Това е платформата, на която двете немски компании доказват потенциала на своите продукти в продължение на много години. Но по-специално социалната и екологичната отговорност също е важен елемент в нашите усилия, свързани с продължаващото развитие на нашите продукти.“
Пол Бечер, главен изпълнителен директор на RAVENOL

  „GT състезанията са важна област от нашите дейности. Тук имаме много добри дългосрочни партньорства. Те също така включват многобройни екипи на клиенти на Mercedes-AMG, например състезаващи се в DTM, ADAC GT Masters или 24-часовите състезания на Нюрбургринг или в Спа. Очакваме с нетърпение сътрудничеството като официален доставчик на Mercedes-AMG Motorsport.”
Мартин Хънинг, директор на моторните спортове RAVENOL

 Моторните масла на RAVENOL можете да разгледате ТУК

Още новини

Знаете ли че?

Знаете ли че?

Ако шофирате по-рядко, маслото трябва да се сменя по-често.

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.


viber messenger