Знаете ли че срокът на годност на моторното масло е от три до пет години от срока му на производство?

Дата: 21.06.2023
Сподели:

 Знаете ли че?

- Срокът на годност на моторното масло е от три до пет години от срока му на производство. Но това е така докато то е затворено в опаковката си! Излеете ли го в двигателя, маслото започва да губи първоначалното си качество бързо и ще е годно една година, че и по-малко. Дори ако през това време никога не стартирате колата.
- Това се получава заради кислорода, с който маслото влиза веднага в контакт. Тоест неизбежното окисляване. В запечатана туба или варел има съвсем малко въздух, но налято в двигателя маслото буквално „диша“ и се окислява. А и металните сплави, ще доведат до разграждане на маслото.
- Ето защо е важно при смяна на маслото да гледате не само пробега, но и експлоатационния живот. Не забравяйте, дори и да не използвате автомобила ежедневно или дори въобще да не го карате, маслото трябва да се сменя!
- Купете и сменяйте редовно маслата в AutoBOX Express Service или купете online в www.autobox.bg 

Още новини

Защо да изберем всесезонните гуми?

Защо да изберем всесезонните гуми?

С напредването на технологията в производството на гуми и постоянно затоплящият се климат, всесезонните гуми стават все по-предпочитан и финансово по-изгоден вариант, спрямо моно сезонните такива – летни, или зимни.

MAXXIS Е ОФИЦИАЛЕН ДОСТАВЧИК НА ГУМИ ЗА VOLKSWAGEN CRAFTER

MAXXIS Е ОФИЦИАЛЕН ДОСТАВЧИК НА ГУМИ ЗА VOLKSWAGEN CRAFTER

Maxxis Europe B.V., чийто официален дистрибутор  за България е Карио ООД вече е официален доставчик на гуми за вграждане за Volkswagen Crafter. 
Гумите, които германския концерн предпочете пред десетки конкуренти са VANSMART (MCV3+)


viber messenger